2 minuten
)
Cultuur

Eerste editie gaming festival WIRWAR

WIRWAR is een gaming festival voor bedrijven en studenten in de Grolsch Veste in Enschede dat vrijdag 15 oktober plaatsvindt. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor een LAN-party, consolegaming, VR-gaming, een groot FIFA-toernooi en nog veel meer. Het doel: een dag gamen en feesten voor IT’ers!

Old school gamen op een unieke locatie

Een LAN-party is een oud concept waarbij deelnemers hun eigen PC of laptop meenemen deze verbindt aan het netwerk van andere deelnemers. Samen strijden ze met elkaar en tegen elkaar tijdens toernooien van de meest populairste games. Het start om 15.00 uur. De prijsuitreiking is ‘s avonds om 23:00 uur en daarna volgt er een afterplay/party met DJ Charly Smith. De hele verdieping in het FC Twente stadion staat in het teken van gaming, gezamenlijk georganiseerd door diverse tech- en IT-bedrijven uit de regio Twente.

WIRWAR heeft verschillende partners die ieder hun eigen stage verzorgen. Total Reality uit Enschede organiseren Virtual Reality toernooien, zoals Beat Saber, Assetto Corsa en Pavlov. SubCode organiseert een Loterij voor de winnaars (win een Playstation 5 bundel!), FC Twente organiseert een groot FIFA-toernooi, Universiteit Twente heeft een E-sportslab en bij Gaming Universe kun je oude retro-games kopen. Ook kun je je aanmelden voor Mario Kart, Counter-Strike, StarCraft of klassieke games zoals Duck Hunt. Iedereen kan voor 10 euro het evenement bezoeken en deelnemen aan de toernooien. Echter om mee te doen aan de LAN-party is een aparte ticket van 35 euro vereist.

Betere zichtbaarheid van Twentse bedrijven

Er zijn vele bedrijven betrokken bij WIRWAR. Dankzij deze bedrijven is het mogelijk een veelvoud aan competities te houden die dag. Je kunt bijvoorbeeld de Exite ICT – Counter Strike Cup, of de InnoValor Rocket League Cup winnen! De achterliggende gedachte is om Twentse bedrijven beter zichtbaar te maken voor studenten, die de lokale markt vaak niet goed genoeg kennen en na hun opleiding (te) snel naar de Randstad vertrekken.

Jasper Ipskamp: ‘Er is in Enschede weinig te doen voor IT’ers. Je merkt dat activiteiten zoals feestjes hen toch minder aanspreken. Op deze manier kunnen we ze samenbrengen. Daarnaast is het een manier om studenten kennis te laten maken met leuke bedrijven waar ze na hun studie aan de slag kunnen. Nu trekken ze na het behalen van hun diploma nog vaak naar het westen.’