3 minuten
)
Ondernemen

‘Zilveren Haring 2024’ uitgereikt aan Wijngaard Hof van Twente

Tijdens de Twentse Haring Primeur op Landgoed De Wilmersberg in De Lutte, op dinsdag 18 juni, hebben Roelof en Ilse Visscher van Wijngaard Hof van Twente de Zilveren Haring ontvangen voor de positieve positionering van Twente en de promotie van de regio. Han ten Broeke, voorzitter van het Comité Twentse Haring Primeur, reikte de Zilveren Haring uit.

De ‘Zilveren Haring’

De missie van Roelof en Ilse Visscher is om op een maatschappelijk verantwoorde manier, kwalitatief hoogwaardige wijn te maken, die zich wereldwijd staande houdt. Wijngaard Hof van Twente is een bedrijf met het oog sterk gericht op de toekomst. Zo werkt de wijngaard samen met regionale partijen die haar in staat stellen wijnen te produceren met gebruik van zonne-energie en warmtepompen.

Wijngaard Hof van Twente heeft ruim 7,5 hectare aan druiven staan, zoals de Johanniter, de Regent en de Solaris. Deze druiven worden ieder jaar op hun erf in Bentelo gevinificeerd tot 25.000 liter wijn. Han ten Broeke benoemt in zijn speech: ‘De wijnen uit Bentelo behoren inmiddels tot de kwalitatieve smaakmakers onder de Nederlandse wijnen. Zowel de Twentewijnen Sueterie, als de selecte wijnen worden nationaal en internationaal gewaardeerd. Tijdens de Keuring der Lage landen in 2020 werd de Sueterie Rosé zelfs verkozen tot beste rosé.’

‘Als kers op de taart: Twentewijn als Europees streekproduct? Net zoals de Serranoham en de Limburgse vlaai. Die aanvraag ligt momenteel bij de Europese Commissie, het is de enige Nederlandse aanvraag. Bij goedkeuring ontvangt Twentewijn een Europees kwaliteitskeurmerk.’ aldus Ten Broeke.

Twentse Haring Primeur

De Commissaris van de Koning, de heer ir. A.P. Heidema, nam het vaatje met de eerste nieuwe haring in ontvangst, welke op een zeer innovatieve manier werd gebracht door robothond LUCI van de hogeschool Saxion.

In de afgelopen jaren ontwikkelde dit evenement zich als een unieke mogelijkheid voor vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de overheid en andere organisaties om met elkaar op informele wijze kennis te maken of bestaande relaties te bestendigen. Dit jaar ontving het Comité Twentse Haring Primeur circa 450 gasten.

Het Comité

De Twentse Haring Primeur wordt in 2024 mogelijk gemaakt door: Aeronamic, Agfra Holding, DEMCON, KPMG Accountants, Landgoed De Wilmersberg, NyStaete Group, Saxion, TKH Group, Twente Board en Universiteit Twente.

Eerdere winnaars

2023 Sheltersuite Foundation

2022 Solar Team Twente

2021 Johanna ter Steege

2019 Bjorn Kuipers

2018 Roerink Food Family voor haar merk Zuivelhoeve

2017 Dik Wessels

2016 Twentse Ambassade Amsterdam

2015 Rijksmuseum Twenthe

2014 Johma

2013 De 5 Twentse Topsportevenementen

2012 TriMM

2011 prof. dr. Anne van der Meiden

2010 Gemeente Enschede – wijk Roombeek

2009 FC Twente

2008 Coulisse BV

2007 Dave Blank

2006 Herman Finkers

2005 Annie Schreijer-Pierik