3 minuten
)
Ondernemen

World Trade Center Twente ontvangt hoogste accreditatie van hoofdkantoor New York

World Trade Center Twente is door de World Trade Centers Association in New York recentelijk erkend en als zodanig bekroond met de Premier Accreditation van de World Trade Centers Association (WTCA), met specialisaties in Trade Development en Business & Member Services. Dit is de hoogst mogelijke beoordeling.

Het WTCA Accreditatieprogramma, gestart in 2021, is het officiële proces dat validatie biedt van een World Trade Center op het gebied van faciliteiten en diensten. Hierbij werd op 95 criteria getoetst. De accreditatie is een internationale erkenning voor het voldoen aan of overtreffen van de kwaliteitsnormen van de vereniging.

Deze prestatie onderscheidt World Trade Center Twente als leider in het mondiale netwerk van de WTCA om, in samenwerking met anderen, de wereldhandel en investeringen te ondersteunen. Van de 80 World Trade Centers in Europa zijn er tot nu toe maar 5 geaccrediteerd.

De WTCA is een internationale organisatie en een levendige gemeenschap die haar ruim 300 leden in 90 landen een exponentieel bereik biedt om de juiste handels- en investeringsmogelijkheden op mondiale schaal te vinden. Als broedplaats van economische activiteit biedt de WTCA het iconische merk World Trade Center, evenals een omgeving van vertrouwen en geloofwaardigheid.

Het World Trade Center Twente team is erg trots op deze belangrijke prestatie. “Bovendien motiveert en inspireert dit ons enorm om ons werk voor de internationale groei en ontwikkeling van bedrijven in de regio voort te zetten”, aldus de directie van World Trade Center Twente.

Over World Trade Center Twente

World Trade Center Twente is van toegevoegde waarde voor de regio Twente, Euregio en Midden- en Oost-Nederland. World Trade Center Twente is onderdeel van de World Trade Centers Association met een wereldwijd netwerk. Hierdoor leggen wij binnen een dag connectie met bedrijven wereldwijd.

Wij weten waarom expats voor onze regio kiezen, maar ook wat ze nodig hebben om te blijven. Wij bieden een onderbouwde doorkijk van de mening van bedrijven uit het buitenland en van expats. Deze informatie is waardevol bij gebiedsontwikkelingen, bij projecten en binnen clusters. Wij laten expats en buitenlandse bedrijven landen in de regio met een warm welkom. Hiermee dragen wij bij aan het behoud van talent en aan het creëren van werkgelegenheid in de regio. Er ontstaat een multiculturele samenleving waarbij zowel internationaal talent als internationaal actieve bedrijven bijdragen aan de ontwikkeling van onze regio waar het fijn wonen, werken en recreëren is.

Wij ondersteunen bedrijven in de regio bij het internationaal ondernemen. En we bieden ondernemers een werkplek. Door onze ondersteuning groeien bedrijven en zijn ze beter voorbereid bij internationale activiteiten.