3 minuten
)
Ondernemen
Onderwijs

Werken in de techniek maakt gelukkig!

Dat vinden ook twee kandidaten die zich laten omscholen naar deze sector. Meer dan voldoende aanleiding voor deze nieuwsbriefspecial.

Geen reguliere nieuwsbrief dus, met cijfers en logo’s van nieuwe IKBINDR ambassadeurs, maar de verhalen van deze twee Twentse inwoners. De één werd begeleid door een loopbaanconsulent van Leerwerkloket Twente, de ander door een loopbaanconsulent van het Loopbaanstation.

Deze samenwerkingspartners voeren voor Twents Fonds voor Vakmanschap het loopbaangesprek, geven advies en toetsen alle aanvragen voor scholingscheques. In deze editie komen beide loopbaanconsulenten aan het woord over hun werk, het loopbaangesprek en de manier waarop ze deze twee inwoners hebben geholpen. Natuurlijk lees je ook hoe beide kandidaten met hulp van de scholingscheque nu bezig zijn om een duurzame toekomst in de techniek te realiseren.

Werken in de techniek is toekomstbestendig. Uit recent marktonderzoek ‘Werken in de techniek’ blijkt dat werken in de techniek heel gelukkig maakt. Werknemers geven hun baan gemiddeld een 8,1 en 35% geeft zelfs een 9 of hoger.

Als Twents Fonds voor Vakmanschap stimuleren we het werken in de technieksector via verschillende campagnes. Dat doen we niet alleen. Ook Provincie Overijssel wil technische vakmensen en technische werkgevers ondersteunen in hun ontwikkelvraag. Hiervoor wordt o.a. Overijssels Vakmanschap ingezet. Zij verbinden binnen de provincie Overijssel, bedrijven en scholen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden en technische O&O-fondsen. Ellen Alberink, verbindingscoach Twente voor Overijssels Vakmanschap, vertelt hierover meer in deze editie.

Interessante achtergrondverhalen die het belang van samenwerken laten zien, maar vooral ook dat we dit in Twente al heel goed doen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en kracht. We bundelen onze kennis en helpen daarmee inwoners en werkgevers in de regio. Hiermee houden we onze Twente arbeidsmarkt fit! Overheid, Onderwijs en Ondernemers samen.

Voordat ik afsluit nog even het volgende: op 30 januari 2024 proost ik graag samen met onze voorzitter Arjan Kampman en jullie op 5 jaar succesvol Leven Lang Ontwikkelen in Twente. Zet die datum maar vast in je agenda!

Deelnemer aan het woord: Ik vind mijn baan als lasser elke dag weer leuk!

Er is nog geen dag geweest dat ik niet met plezier naar mijn werk ben gegaan. Als ik aan het lassen ben, vergeet ik wat er om mij heen gebeurd. Je moet er zeker wat voor over hebben als je je wilt omscholen. Je moet tijd vrijmaken om te oefenen en de theorie te leren. Maar dit verbetert mijn positie, want lasser is een veelgevraagd beroep. Bovendien vind ik het vooral echt leuk.

Lees de hele blog

Deelnemer aan het woord: in kansen en mogelijkheden denken

Mezelf ontwikkelen is altijd wel belangrijk geweest voor mij. Je maakt ooit een keuze op een jonge leeftijd voor een bepaalde richting. Dat kan natuurlijk zo goed bij je passen, dat je het wilt blijven doen. Maar je hebt als mens vaardigheden op verschillende vlakken en je verandert door de jaren heen. Hoewel ik het nog prima naar mijn zin had in het werk dat ik deed, wilde ik niet mijn hele leven één ding doen.

Daarom ben ik me aan het omscholen. Ik werkte bij de Rijksoverheid en werk nu bij Homij Technische Installaties.

Lees hier de hele blog