2 minuten

Tweede editie van INN*terregio gepubliceerd

Haaksbergen/Stadtlohn – Spannende discussies, grensoverschrijdende dialoog en een kopje koffie – zo’n 60 gasten uit Nederland en Duitsland vierden de lancering van de tweede editie van het Duits-Nederlandse zakenblad INN*terregio. Op het Twentse Golfpark in Haaksbergen konden ondernemers en ambtenaren van andere instellingen in de grensregio een eerste blik werpen op de nieuwe uitgave, die werd uitgebracht door INN*twente-Verlag uit Enschede samen met Wirtschaft aktuell-Verlag uit Stadtlohn (een bedrijf van RFS MediaGroup).

„Na de succesvolle lancering van de eerste editie vorig jaar, zijn we nu verheugd om de tweede INN*terregio uit te geven“, benadrukte Jan Bruins van INN*twente bij de presentatie in Haaksbergen. Het doel van het magazine is om bedrijven en hun makers over de grens met elkaar te verbinden, kennisuitwisseling te bevorderen en de regio als geheel te versterken. „Door verslag te doen van actuele onderwerpen en bedrijven aan beide zijden van de grens te presenteren, dient INN*terregio als informatie- en uitwisselingsmedium“, legde Robert F. Schneider, directeur van Wirtschaft aktuell, in de aanloop naar het evenement uit.

Bert van Lenthe van ROC Twente en Bram Entrop van de Saxion Hogeschool in Enschede gaven tijdens het release event een impuls aan grensoverschrijdende samenwerking. In hun presentatie introduceerden zij het Interreg VI project „Energy Booster“. Het regionale opleidingscentrum ROC van Twente, Saxion Hogeschool en de Kamers van Ambachten Münster en Osnabrück werken samen met als doel aan beide zijden van de grens informatie uit te wisselen over duurzame energie en vakkrachten te kwalificeren voor de uitvoering van de energietransitie. Daartoe hebben de partners onder andere twaalf trainingen georganiseerd.

Nicki Welchering, advocaat van het advocatenkantoor Alpmann Fröhlich met vestigingen in Münster, Emsdetten en Rheine, ging in een andere presentatie in op de mogelijkheden voor Duits-Nederlandse samenwerking, maar ook op de typische cultuurverschillen tussen beide landen.

In overeenstemming met het Inn*terregio idee eindigde het evenement met een snack en netwerken tussen de Duitse en Nederlandse gasten.

Hartelijk dank aan Nikki en Raffy Wagenar van Twentse Golf Park in Haaksbergen voor hun gastvrijheid!