2 minuten

Tukkers gelukkiger dan rest van Nederland

In Twente zijn we gelukkig. Dat bleek op 27 oktober tijdens de onthulling van de uitkomsten van het onderzoek naar het geluk van Twente. Met een score van een 7,1 zijn de Tukkers gelukkig. Sterker nog, dit cijfer is significant hoger dan elders in ons land.
De uitkomst van het onderzoek werd gepresenteerd tijdens het Twente Board event.

In Twente wordt door het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de 14 Twentse gemeenten (3O’s) samengewerkt aan het versterken van de economie. Waar we voorheen de groene technologische topregio zagen als einddoel, beschouwen we dit nu als middel om de brede welvaart, oftewel het Bruto Twents Geluk, te verhogen. Want een regio met een goede economie, mooie banen en voldoende opleidingskansen, een fijne plek om te wonen en ruimte om jezelf te ontwikkelen, vergroot de kans op tevredenheid of geluk in het algemeen.  

Geluk gaat dus voor een belangrijk deel over dingen in de dagelijkse leefomgeving van mensen. Mensen die zich tevreden of zelfs gelukkig voelen, presteren beter zowel in hun werk als in hun sociale leven. Twente Board wil daarom in de komende jaren met zoveel mogelijk partijen in Twente werken aan het vergroten van het Bruto Twents Geluk. Het geluk van iedereen.  

Benieuwd? Lees dan hier alles over het Bruto Twents Geluk.