6 minuten
)
Ondernemen

Trots in het stadion en op de werkvloer bij Huiskes-Kokkeler

De verbondenheid tussen FC Twente en Huiskes-Kokkeler bestaat al meer dan 15 jaar. Op zakelijk gebied zijn beide trots op deze mooie samenwerking, maar het gaat verder dan alleen zakelijk belang. Ook emotioneel is Huiskes-Kokkeler innig verbonden met de club – veel medewerkers zijn trouwe supporters van FC Twente en bij (thuis)wedstrijden terug te vinden op de tribunes.

Wat betekent het om als supporter van FC Twente bij Huiskes-Kokkeler te werken? Of hoe voelt het om als medewerker van Huiskes-Kokkeler te zien dat jouw werkgever dezelfde clubliefde deelt? Het gevoel van trots bij het zien van het logo op de spelersbus of het enthousiasme wanneer een FC Twente-speler de showroom betreedt. De medewerkers van Huiskes-Kokkeler vertellen hierover.

‘Ik denk dat ik al zo’n 35 jaar een seizoenkaart heb. Het begon allemaal in Het Diekman; trots in Vak PP. ‘Voor vief’ntwintig guld’n haj een scholier’nkaart’. Ondertussen meerdere plekken in het stadion gezien en veel memorabele wedstrijden meegemaakt. FC Twente – Bayern München in ’93 is voor mij een onvergetelijke wedstrijd: 3-4 verloren helaas, máár wat een pot. De ultieme FC Twente-held is voor mij Prince Polley. Ik kan me nog goed zijn 0-1 in een regenachtig Amsterdam herinneren, prachtig! Tegenwoordig lekker op het fietsje naar het stadion en voorbeschouwen bij De Vriendenkring. Ik vind het altijd mooi om de collega’s tegen te komen in het stadion en dan maandag op het werk nog even de wedstrijd nabeschouwen bij de koffieautomaat.’ – Maarten Nijmeijer, debiteuren administratie, vak 105.

DSC01600 min

‘Ik ben dit jaar in dienst getreden bij Huiskes-Kokkeler. Ik merk dat dezelfde Twentse nuchterheid en verbondenheid die in het stadion heerst, hier ook in de bedrijfscultuur zit. Het maakt mij trots om te werken voor zo’n toonaangevend bedrijf in deze regio en partner van de club. Ik woon sinds kort in Haarlo, maar kom oorspronkelijk uit Nijverdal. Waar ik vroeger door mijn vader werd meegenomen naar het stadion, rijd ik tegenwoordig bijna elke thuiswedstrijd met de auto terug naar Nijverdal om samen met mijn vrienden op de supportersbus van FCT Reggestreek te stappen. Als ik een memorabel moment moet noemen, dan is dat natuurlijk het kampioenschap en vooral hoe belangrijk Ruiz toen was. Hij stond er op de belangrijke momenten altijd.’ – Marco Aaltink, financieel administratief medewerker, vak 101.

DSC01582 min

‘Door mijn functie als service adviseur, kom je de spelers wel eens tegen als ze bijvoorbeeld hun auto brengen
voor onderhoud. Die verbinding tussen Huiskes-Kokkeler en FC Twente is écht mooi om te ervaren. Ik ben al jaren een fanatieke supporter, vroeger bezocht ik alle thuis- en uitwedstrijden. Nu ik een trotse vader ben, ga ik alleen naar de thuiswedstrijden. Mijn meest memorabele wedstrijd is helaas de degradatiewedstrijd tegen Vitesse. Die dag blijft me altijd bij, een gitzwarte dag. Het meest vreemde vond ik nog dat we de complete terugweg tot aan de Grolsch Veste werden gevolgd door een politiehelikopter. Het succes tegenwoordig voelt extra goed als je ook die momenten mee hebt gemaakt.’ – Philippe Belshof, service adviseur, vak 106. 

DSC01544 min v2

‘In het weekend sta ik op de tribune bij thuis- en (soms bij) uitwedstrijden. Doordeweeks kom ik vanuit mijn functie veel in aanraking met FC Twente. Als marketeer en grafisch vormgever verzorg ik samen met collega’s de marketingactiviteiten die we met FC Twente op touw zetten. Als ik dan met een biertje in mijn hand op de tribune sta en de led-boarding van Huiskes-Kokkeler voorbij zie komen, die ik zelf geproduceerd heb, maakt dat me stiekem wel trots. Vanuit Haaksbergen vertrek ik met de supportersbus van FCT Hoksebarge naar het stadion, in de zomer ook wel eens op de fiets. Internazionale thuis is de wedstrijd die op mij de meeste indruk heeft gemaakt. De strijd tegen dat sterrenteam, de vrije trap van Theo Janssen en de Champions League in Twente zijn geweldige momenten.’ – Maurice Onland, marketeer, vak 305. 

DSC01612 bewerkt min

‘Alle thuiswedstrijden ben ik in het stadion te vinden als supporter en TGT-lid. Het is voor Huiskes-Kokkeler en voor mij heel waardevol om te horen wat er speelt in de regio. Ik ben er erg trots op dat ik een steentje kan bijdragen aan de samenwerking tussen FC Twente en Huiskes-Kokkeler. Vroeger had ik al een seizoenkaart, onlangs zag ik tijdens de afscheidswedstrijd van Brama de spelers uit die periode weer terug. Je merkt op dat moment wat een bijzondere speler Brama eigenlijk is geweest voor Twente. De gezelligheid op de tribune en de sfeer in het stadion, blijven voor mij bijzonder. Ik houd er van dat de thuiswedstijden een soort van tweewekelijks weerzien is van collega’s en (zakelijke) bekenden.’ – Loes Blonk, HR manager, vak 113.

DSC01632 min

‘Sinds 1979 ben ik al trotse eigenaar van een seizoenkaart. Ik heb dus veel mooie, maar ook beroerde momenten van FC Twente meegemaakt. Vanaf mijn 10e op het fietsje naar Het Diekman met de handgeschreven kaart op zak. Ik ben vroeger ook ballenjongen geweest, hier werd ik voor ingepland en kon ik er de hele week naartoe leven. Als ik vroeger op een verjaardag zat en ik moest hals over kop invallen als ballenjongen zei ma altijd: ‘Kom op jongen, rap de fiets op. Ik zie je na de wedstrijd wel weer!’ Ik werk al een aantal jaren als servicemanager in een gemoedelijke vestiging in Almelo, veel klanten kennen me hier en ik probeer altijd voor iedereen klaar te staan. Als ik in het weekend op de tribune zit en zie de reclame van Huiskes-Kokkeler voorbij komen, maakt me dat extra trots.’ – Peter Keeler, service manager, vak 315. 

DSC01514 min