2 minuten
)
Ondernemen

Regio Oost-Nederland bundelt krachten voor een gezonde en duurzame toekomst

In de regio Oost-Nederland werken partners in het platform Think East Netherlands samen aan innovatieve oplossingen voor een gezonde en duurzame toekomst voor iedereen. De ambities en plannen zijn gebundeld in de Oost-Nederlandse strategische innovatieagenda. Op maandag 13 november vond een officiële bekrachtiging van de samenwerking plaats, waarbij de partnerorganisaties het nieuwe kabinet en de Europese Unie uitnodigen om deel te nemen aan deze inspanning. Lees hier meer over de doelen en aanpak van Think East Netherlands.

750e Overijsselse ondernemer geholpen door De Startversneller

De Startversneller helpt ondernemers bij een succesvolle start van hun eigen bedrijf via een voucher voor businesscoaching. Donderdag 23 november ontving ondernemer Winny van Buuren van Zenderense Es de 750e Overijsselse voucher van het startersprogramma. Gedeputeerde Economie van de provincie Overijssel Erwin Hoogland reikte de voucher uit tijdens een feestelijke bijeenkomst bij het biologische akkerbouwbedrijf. Ondernemer Winny van Buuren: “Ik ben heel blij met de voucher. Dankzij De Startversneller kan ik mijn concept om ondernemers in de agri- en food te ondersteunen in de transitie gaan uitvoeren.”

Omzet vergroot met ondersteuning Enterprise Europe Network (EEN)

Simon’s Bow Company maakt met nieuwe technieken traditionele bogen van duurzaam hout. Op zoek naar een buitenlandse samenwerkingspartner schakelde eigenaar Simon van der Heijden het Enterprise Europe Network (EEN) in. ”Ik had zelf al best veel bedrijven benaderd maar via EEN werd ik serieuzer genomen.” Met ondersteuning van EEN vond Simon een partner in Tsjechië. “Mijn productie is daardoor bijna verdubbeld, de omzet met 50% toegenomen en ik kan sneller leveren aan mijn klanten.”

Financiering voor proof-of-concept: EnginX maakt efficiënter ontwerp van machines mogelijk

EnginX uit Nijmegen heeft financiering opgehaald voor de ontwikkeling van haar engineering-software. Met deze software kunnen engineers machines in de ontwerpfase samenstellen met de juiste componenten en zijn zij niet langer aangewezen op spreadsheets, papieren catalogi of losse documenten. Een groot voordeel in tijden van tekort aan (technisch) talent. Met een financiering van het Vroegefasefinanciering Gelderland (VFF Gelderland) kan het bedrijf de software geschikt maken voor launching customers. Oost NL beheert VFF Gelderland.