2 minuten
)
Cultuur

Open call Theater On Tour #5

Oproep voor locatietheatermakers: Word onderdeel van ons festival!

Voor de vijfde editie van Theater on Tour zijn Concordia en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede op zoek naar locatietheatermakers. In het festivalprogramma hebben we twee bijzondere locaties gereserveerd: het Redemptoristenpark, op de grens van Nederland en Duitsland, en de kade van de Enschedese Roeivereniging Thyro.

Op 18 en 19 september organiseren Concordia en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede voor de vijfde keer Theater on Tour. De organisatie zoekt jonge makers met een te gek, prikkelend en op één van de twee locaties passend plan, dat kunst en cultuur met de omgeving verbindt. Liefst een nieuw idee, maar een bestaande productie mag ook – op voorwaarde dat deze op maat wordt gemaakt voor de locatie. De makers krijgen budget en in overleg inhoudelijke ondersteuning op het gebied van regie en dramaturgie.

Concordia en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede vinden het belangrijk om jonge makers het podium te bieden én om hen aan te moedigen zich te laten inspireren door de stad waar zij spelen: Enschede. Ellen Peters: “De locaties dagen uit om out of the box te denken. Bij de roeivereniging kan je spelen met water. En de bewoners van de flat naast het Redemptoristenpark kunnen welllicht ook meegenieten”. Iris Binnenmars: “Locatietheater daagt ook uit om verwachtingen bij het publiek te doorbreken”.

Wat is Theater on Tour?
Theater on Tour is een uitnodigende en laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende soorten podiumkunsten. Publiek fietst langs acts op hele bijzondere locaties in het buitengebied van Enschede (uitgangspunt voor de route is Rondje Enschede). Het publiek ontdekt bijvoorbeeld klassieke muziek, kleinkunst, dans en straattheater. Het jubileum TOT#5 is aanleiding voor een extra speciale en feestelijke programmering. We kijken daarbij naar de kracht van Theater on Tour: de intieme en prachtige plekjes rondom Enschede en vragen makers om een ode te brengen aan de locatie in de vorm van een kunstwerkje.

Wij moedigen makers aan een plan in te dienen. Uit de aanmeldingen maken we een eerste selectie van makers met wie we een kennismakingsgesprek plannen. De kennismakingsgesprekken zijn gepland op donderdag 14 juli. Het indienen van een plan of voorstel kan tot en met 5 juli. Voor meer info en indienen zie onze website.