2 minuten
)
Ondernemen

Je bedrijf verzekeren wordt steeds lastiger

Een bedrijfsverzekering sluit je af om je in te dekken tegen risico’s. Je betaalt iedere maand een soms fors bedrag, maar bij brand, inbraak of schade kun je – na het uithuilen – weer opbouwen en verder met je bedrijf. Verzekeraars stellen terecht voorwaarden als ze je verzekeren. Een autodealer die de sleutels van nieuwe auto’s aan het einde van de dag in een onafgesloten laatje gooit, nodigt inbrekers zo’n beetje uit om de wagens mee te nemen. Een beetje nadenken is natuurlijk niet te veel gevraagd.

Maar: de eisen worden steeds strenger. In sommige branches is het zelfs bijna onmogelijk om nog een verzekering af te kunnen sluiten. Verzekeraars vinden bijvoorbeeld in de recyclebranche en in de horeca de kans op schadeclaims zó hoog dat in steeds meer gevallen de deur nog maar op een héél klein kiertje staat of zelfs dicht blijft voor dit soort ondernemers. Ook bij drukkerijen, bij bedrijven waar procesverhitting plaatsvindt, bij en bij kamerverhuurders is dit probleem actueel. Als nog wel een verzekeraar bereid is, zijn de uitsluitingsclausules niet mals en de eigen risico’s hoog.

Geen fijne berichten, maar zoals altijd zijn er toch oplossingen voorhanden. Weten wat de risico’s zijn, wat je kunt doen om deze tot een minimum te beperken en in gesprek gaan met iemand die weet wat er speelt in jouw branche. Wij weten welke maatschappijen nog wél bereid zijn tot het afsluiten van een verzekering, we onderhandelen voor je over de voorwaarden en helpen je goed beslagen ten ijs te komen, vóór het bezoek van de verzekeraar. Wat we dan doen? We brengen alle (veiligheids)risico’s in het bedrijf in kaart en begeleiden je bij het minimaliseren ervan. Wij weten de weg naar de verzekeraar die bij je past en zorgen ervoor dat de kans dat er überhaupt een verzekeraar met geld over de brug moet komen, minimaal is. Voorkomen – preventieve maatregelen nemen dus – is beter dan genezen toch?

De risicoverbeteraars van EURORISK kunnen risico’s op een zeer begrijpelijke manier uitleggen en heldere adviezen geven. Goed inzicht leidt immers tot bewuste en dus betere verzekeringskeuzes.

Deze column is eerder gepubliceerd in TomMagazine en nog steeds actueel. Doe er je voordeel mee, we helpen je graag!

Martin Klinker (risicoverbeteraar) en Bernard Koning (pensioenverbeteraar)