2 minuten

Ondernemend Innoveren: combi innovatiekracht van techno starter, mkb en corporate

Auteur Ivo Aarninkhof laat dankzij zijn ruime praktijkervaring in het bedrijfsleven en als vrijwilliger de onbenutte kansen zien voor innovatief ondernemerschap.

Iedere ondernemer wil zijn innovatie succesvol naar de markt brengen. Maar waarom slaagt zo’n 90% van de initiatieven daar toch niet in? Waarom is het toch zo moeilijk om een innovatief idee wereldwijd tot wasdom te laten komen? En hoe werkt dat specifiek voor techno startups, mkb’ers en grote corporates?

Auteur Ivo Aarninkhof gebruikt zijn ervaring in al die takken van ondernemerschap voor een stappenplan dat waarde heeft voor innovaties bij startups, mkb’ers en grote bedrijven. Om die drie grootheden als een “Trias Entrepreneurias” bij elkaar te brengen, bouwt Aarninkhof een fundament met elementen als inzicht in gebruikersbehoeften, kritische parameters en meetsysteem analyses.

Het unieke in dit boek – zeker voor de gebruiker die er echt mee aan de slag wil – zit hem in de wijze waarop de harde managementaspecten worden gedoopt in een saus van zachte kenmerken, die Aarninkhof ook haalt uit de wereld van het vrijwilligerswerk. Juist door het bij elkaar brengen van deze ogenschijnlijk gescheiden werelden creëert de auteur een zeer welkome vernieuwing in de theorieën van innovatie- en verandermanagement. Daarmee laat hij zien hoe met een doordachte methodiek cruciale stappen gezet kunnen worden om innovaties beter en betrouwbaarder naar de markt te brengen. Het boek zet de lezer aan het denken over de eigen drijfveren en biedt nieuwe inzichten om anders te innoveren. Maar het toont ook aan hoe belangrijk de “cultuur van vrijwilligheid” is voor succesvolle innovaties.

“Mijn hoop is dat je dankzij dit boek meer tijd over houdt naast je werk als innovator, projectleider, ambtenaar of ondernemer om je vrijwillig in te zetten voor de maatschappij en je dierbaren. Juist de combinatie van al deze factoren zal ons als samenleving verder helpen en een mooie en innovatieve toekomst creëren voor onze kinderen en kleinkinderen.”

-Ivo Aarninkhof

Ivo Aarninkhof (1974) is vader, echtgenoot, opgeleid als ingenieur en bedrijfskundige. Hij heeft jarenlang gewerkt voor Philips in binnen- en buitenland. Sinds 2011 is Aarninkhof ondernemer en betrokken bij innovaties en projectmanagement in medtech en hightech. Hij zet zich daarnaast vol passie in als vrijwilliger. Momenteel is hij onder meer mede-eigenaar van Holland Innovative.

Meer informatie

Het boek ‘Ondernemend Innoveren’ is verkrijgbaar via www.boekengilde.nl/boekenshop of via www.bol.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ivo.aarninkhof@holland-innovative.nl of www.holland-innovative.nl/.