3 minuten
)
Ondernemen

Ondernemen in Twente

In Twente werken we samen, ook als ondernemers. Daarom vind je in deze nieuwsbrief inspiratie en tips van collega-ondernemer Ben Admiraal, geven we tips over hoe je als bedrijf samenwerkt met studenten en hun onderwijsinstellingen en showen we je de kansen van ons Bedrijvenportal die wachten om door jouw onderneming of organisatie gegrepen te worden.

‘Altijd verlangen gehad verantwoordelijkheid te dragen en eigen koers te varen, ondernemerschap past daar goed bij’

Plezier hebben. Dat is een grote drijfveer voor Ben Admiraal (58). Met zijn enthousiasme liet hij Yalp groeien van een klein bedrijf in speeltoestellen tot een internationale speler, om na twintig jaar de deur achter zich dicht te trekken bij het Goorse bedrijf. Drie jaar later werkt hij als coach en spreker en probeert hij andere ondernemers te inspireren.

Lees verder op ons Bedrijvenportal

Match talent aan jouw organisatie

In Twente weten we dat het vinden van de juiste match tussen bedrijf en talent moeilijk kan zijn. Daarom hebben we het onze missie gemaakt om deze twee bij elkaar te brengen op een manier waar beide partijen baat bij hebben. Wij bieden een gebruiksvriendelijk platform met veel informatie waar werkzoekenden de perfecte baan vinden en werkgevers de perfecte kandidaat – alles op één plek: het Job- en Bedrijvenportal.

Credit(s)card

Tijdens Het Twente Event, waar we de Bedrijvenportal presenteerden via een holobox, zijn credit(s)cards uitgedeeld aan genodigden. Hiermee kan je als organisatie een gratis organisatieprofiel aanmaken, waarmee je zorgt voor een betere zichtbaarheid onder toekomstig talent. Wanneer je al partner bent en een profiel hebt, bieden we de mogelijkheid om je te profileren op onze Werken in Twente LinkedIn met een short form video. Dezelfde kansen bieden we ook nu via deze nieuwsbrief aan aan jou als lezer. Hoe het werkt? Mail je wens naar onze partnermanager Caren Dijkhuis.

Partner worden? Partnermanager Caren Dijkhuis vertelt je graag meer. Ook kan je vast een kijkje nemen op het Job- en Bedrijvenportal.

Hoe vind je studenten voor een opdracht van jouw bedrijf? Tips!

Als bedrijf kan het voorkomen dat je een gave opdracht hebt voor een student. Een stage, afstudeeropdracht of een ander onderzoek. Maar hoe vind je de juiste student voor de job?

Twente telt duizenden studenten. Deze zijn verdeeld over tal van opleidingen, die elk onder een andere faculteit, academie of college binnen een onderwijsinstelling vallen. Voor bedrijven kan het daardoor even zoeken zijn hoe je de juiste student vindt. Gelukkig staan de onderwijsinstellingen klaar om bedrijven te helpen in de zoektocht naar de juiste persoon.

Lees verder op ons Bedrijvenportal