2 minuten

Nominaties prestigieuze World Trade Center Twente Export Award bekend


Na uitgebreid juryberaad werd bekend welke bedrijven door zijn naar de finale en daarmee geplaatst zijn als mogelijke winnaar van een export award in één van de volgende twee categorieën:
– Categorie Starters: Novel-T Export Award
– Categorie MKB: Rabobank Export Award

De prestigieuze World Trade Center Twente Export Award wordt periodiek uitgereikt aan een bedrijf of organisatie in de regio die zich heeft onderscheiden op het gebied van internationalisering. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt genomineerden op onder andere exportstrategie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, visie en resultaat. Naast de Award zelf ontvangt de winnaar mooie prijzen. Voor het tweede opeenvolgende jaar wordt ook een award uitgereikt aan de meest kansrijke starter op de internationale markt. Voorwaarde hierbij geldt dat de starter minder dan drie jaar internationaal actief is.

De genomineerden
De onafhankelijke vakjury heeft uit de aanmeldingen en na de bedrijfsbezoeken drie genomineerden gekozen per categorie. De uitreiking van de awards vindt plaats op 23 maart 2023 in de prachtige zaal bij Concordia in Enschede. In de categorie starters zijn de genomineerde bedrijven (in alfabetische volgorde):
Metachef
OneThird
Pescheck

In de categorie internationaal ervaren MKB zijn de genomineerde bedrijven (in alfabetische volgorde):
Omori
Wila
Zolemba

Het winnen van een export award is een enorme waardering voor het bedrijf. Volgens de winnaars van de afgelopen jaren levert het winnen van de export award veel publiciteit op en heeft het o.a.
een positief effect gehad op de personeelswerving. De export award is in het verleden uitgereikt aan:
2008 – HESS, Enschede
2009 – Safretti uit Haaksbergen
2010 – Tyro Remotes uit Almelo
2011 – Host uit Enschede
2012 – PM Aerotec uit Hengelo
2013 – Easy Sanitary Solutions uit Oldenzaal/Gildehaus
2014 – SES Creative uit Enschede
2015 – Trioliet uit Oldenzaal
2016 – Yalp uit Goor
2018 – Aircrete uit Oldenzaal
2021 – starters > Carbotreat Almelo
2021 – ervaren > Colubris Winterswijk