3 minuten
)
Ondernemen
Onderzoek

Nog even nagenieten van het Twente Event

Het zit erop! Na een drukke periode van organiseren en regelen, was het gisteravond dan eindelijk zover: de derde editie van het Twente Event. In deze nieuwsbrief kijken we even terug en sturen we je nog wat achtergrondinformatie. En was je er niet bij, dan geeft deze wrap-up een mooi beeld van wat je gemist hebt.  Veel leesplezier!

Twente Board lanceert onderzoek naar Twents Werkgeluk 

Het wordt een steeds grotere uitdaging om alle vacatures gevuld te houden. Ondernemers kunnen potentiële werkzoekenden verleiden met lease-auto’s, bedrijfswoningen of hoge salarissen, maar aangezien mensen een groot deel van hun leven op het werk doorbrengen is het investeren in medewerkersgeluk ook een goede optie. Op verzoek van Twentse ondernemers, ontwikkelde Twente Board een onderzoek naar Twents Werkgeluk waarvan alle bedrijven in de regio gebruik kunnen maken.  
Bekijk de video.

Nieuwe Regio Deal Twente van start

Met de nieuwe Regio Deal Twente wordt een stevige impuls gegeven aan de realisatie van de ambitie van Twente Board om de brede welvaart in Twente te vergroten, ons Bruto Twents Geluk. Op woensdagmiddag 1 november 2023 was de feestelijke start van alle 14 Regio Deals.

Diezelfde avond kreeg dit feestelijke moment voor Twente een vervolg tijdens het Twente Event, waarbij demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties aanwezig was. En nu? Lees hier alles over de regiodeal.

ROADSHOW IN 3 BEELDEN

Chip en innovatieve gezondheidszorg

Miriam Vollenbroek-Hutten, hoogleraar technologie ondersteunende zorg, Mark Olde Riekerink, senior business development manager bij Micronit en Bram Nauta, hoogleraar en ontwerper van chips gaven een inkijkje in de onzichtbare wereld van chips en legden aan de hand van een aantal voorbeelden uit wat de waarde voor de gezondheidszorg.

De 1 met Twente quiz

Aanwezigen testten hun kennis over economisch Twente tijdens een spannende challenge.

Job & Bedrijvenportal en nieuwe projecten

De nieuwste projecten presenteerden zich: Grow, internationalisering, Programma Instroom Technologie, Learning Community, Step Up en Med Tech 20230.

Circulaire couture

Het volgende filmpje is een echte bonus. Hierin zie je hoe de circulaire jurk van onze voorzitter Ank Bijleveld-Schouten tot stand is gekomen en leer je meer over de manier waarop we in Twente omgaan met circulair textiel. Bekijk de making of.