3 minuten
)
Ondernemen
Onderwijs

Laat jouw talent ook bloeien!

In Twente hebben we samen geïnvesteerd in Leven Lang Ontwikkelen. En zijn er al heel veel b(l)oeiende voorbeelden van talenten die door bijscholing met meer plezier en nieuwe kennis naar hun werk gaan of die met omscholing een baan hebben gevonden in een andere branche. Wij blijven zaaien. Om jouw bestaande en nieuwe talenten te laten bloeien. Dat doen we samen met werkgevers, die als IKBINDR Zakelijk ambassadeur bijdragen aan de scholing van (nieuwe) medewerkers en Leven Lang Ontwikkelen belangrijk vinden voor huidige en toekomstige werknemers.

Opleiden = Groeien

Scholing is hét antwoord op een arbeidsfitte regio. Daarom is het belangrijk te investeren in je medewerkers, zodat ze meegroeien en mee kunnen bewegen met nieuwe ontwikkelingen. Scholing biedt ook de mogelijkheid nieuw talent aan te trekken, waarmee je verder kunt bouwen aan je bedrijf of organisatie. Dat het werkt bewijzen de verhalen die wij dagelijks horen in de praktijk. Veertien van deze verhalen waren al te lezen in de IKBINDR-verhalenbundel die eind 2021 verscheen. Stuk voor stuk voorbeelden van mensen die door het volgen van scholing gegroeid zijn. Die door de scholingscheque vertrouwen kregen in zichzelf en de stap naar verdere ontwikkeling maakten. Medewerkers die weer de kennis hebben die hun vakgebied vraagt of nieuwe zaadjes hebben laten ontkiemen waardoor ze nu nog breder inzetbaar zijn. Belangrijk is en blijft, het motiveren en inspireren van talent dat nodig is voor de arbeidsmarkt, door interesse in ontwikkeling te zaaien en medewerkers te laten bloeien.

IKBINDR Zakelijk Platform

Twents Fonds voor Vakmanschap is een eenvoudig, transparant en toegankelijk fonds. Via het IKBINDR Zakelijk platform dat hier onderdeel van is, verbinden we werkgevers, onderwijs en overheid in Twente onderling als het gaat om Leven Lang Ontwikkelen duurzaam op de kaart van Twente te zetten. We zijn geen businessclub met meerdere events of netwerkmomenten. Wel proberen we jaarlijks bij bijzondere momenten samen te komen en zijn we aan het onderzoeken welk online platform goed past bij de vraag vanuit leden; namelijk onderlinge verbinding als het gaat om arbeidsmarktvraagstukken, snel en overzichtelijk contact met opleiders en toegankelijke informatie over bijvoorbeeld loopbaanbegeleiding van medewerkers.

Het platform kenmerkt zich vooral door een gezamenlijk doel: Samen investeren in scholing en in de toekomst van je werknemers en Twente. Met een IKBINDR-sticker op de deur laat je als werkgever zien dat je ambassadeur bent van een Leven Lang Ontwikkelen.

Vorige maand ontvingen alle aangesloten werkgevers (inmiddels meer dan 150 werkgevers in Twente) een kleine attentie omdat we graag samen de bloemetjes buiten blijven zetten als het gaat om het stimuleren van talent.

Ben jij werkgever en is investeren in scholing van je werknemers voor jou ook belangrijk? Wil je meer informatie over de scholingscheque van Twents Fonds voor Vakmanschap of je ook (kosteloos) aansluiten bij dit platform? Kijk op de website https://www.ikbindr.nl/zakelijk of stuur een mail naar ikbindr@twentsfondsvoorvakmanschap.nl.