2 minuten

INN*terregio verlegt grenzen

INN’Twente en haar euregionale Duitse partner RFS Mediagroup (Wirtschaft aktuell, Stadtlohn) lanceren begin 2022 een nieuw mediaplatform: INN*terregio.

Eind oktober presenteerden we dit grensoverschrijdende project INN*terregio tijdens een gezamenlijke kick-off in het U Parkhotel in Enschede. We ontvingen hierop veel positieve feedback en tal van suggesties over Duits-Nederlandse onderwerpen die belangrijk zijn voor bedrijfsleven, onderwijs, overheid, cultuur en zorg in de grensregio. We zijn daarmee aan de slag gegaan en ons magazine en de website beginnen vorm te krijgen.

Samen ontwikkelen

Als onderdeel van het kick-off event voor het nieuwe INN*terregio magazine wilden de initiatiefnemers van INN’twente en de RFS MediaGroup niet alleen informatie geven over het nieuwe project, maar ook met de gasten in gesprek over treffende projecten en verhalen in de grensregio. “Ons plan is om een magazine uit te geven dat de lezers meerwaarde biedt. Het is dan ook voor ons vanzelfsprekend om onze doelgroepen te betrekken bij de selectie van onderwerpen”, zegt Annemarie Teeken van uitgeverij INN’twente. Zowel tijdens het evenement als daarna kwamen de organisatoren met veel inspirerende suggesties voor redactionele themaverhalen. “Deze onderwerpen gaan we nu verzamelen en evalueren om vervolgens samen met ons netwerk uit de veelheid aan mogelijkheden de onderwerpen voor de eerste editie te bepalen”, vertelt Johannes Schneider van de RFS MediaGroup.

‘Doorbreek barrières’

In een interview vertellen de twee mede-initiatiefnemers Jan Bruins (INN’twente) en Johannes Schneider (RFS MediaGroup) hoe ze het nieuwe project willen aanpakken en wat ze ervan verwachten.

Lees hier het interview.

Meer info

De INN*terregio LinkedIn groep

Website INN*terregio (Duits en Nederlands)