3 minuten

INN’terregio #2: geld voor goede ideeën in het grensgebied

Op 29 november kwam een gevarieerde groep samen bij het mooie Twents Golf Park, gelegen in Haaksbergen. Dit park staat bekend om zijn 9 holes Qualifying par-3 golfbaan, ontworpen door architect Alan Rijcks. Het Twentse Golf Park heeft een missie die verder reikt dan alleen het bevorderen van de golfsport. Het streeft naar toegankelijkheid en legt de nadruk op gezelligheid, gastvrijheid en zakelijke verbindingen. Dit was de perfecte setting voor de lancering van de tweede editie van INN’terregio, de Duits-Nederlands versie van ons magazine dat zich richt op de samenwerking tussen Nederland en Duitsland in het grensgebied.

De avond begon met het welkomstwoord van Jan Bruins, waarna Nikki en Raffy Wagenar, de eigenaren van Twents Golf Park, een presentatie gaven. Vervolgens zoomden Bert van Lenthe en Bram Entrop in op projecten van het ROC van Twente en de Saxion Hogeschool. Ze belichtten hoe deze educatieve instellingen bijdragen aan de grensoverschrijdende samenwerking. Hierna kregen we een inkijkje in hoe de samenwerkingen tussen Duitsland en Nederland kunnen verlopen door Nicki Welchering van Alpmann Fröhlich.

Het hoogtepunt van de avond was natuurlijk de onthulling van het magazine met als thema: “Geld voor goede ideeën in het grensgebied.” Deze editie onderstreept de cruciale rol van gemeenschappelijke en grensoverschrijdende samenwerkingen als drijvende kracht voor de toekomstige ontwikkeling en vitaliteit van de regio’s.

De inhoud van het magazine richtte zich op diverse onderwerpen en spelers uit de economie in het EUREGIO-gebied. Het benadrukte hoe samenwerking tussen Duitsland en Nederland kan bijdragen aan innovatie, economische groei en welzijn in de regio.

De dag bood niet alleen inzicht in de projecten en initiatieven die bijdragen aan grensoverschrijdende samenwerking, maar diende ook als platform voor netwerken en het uitwisselen van ideeën tussen de deelnemers. Het bevestigde de gedachte dat wanneer grenzen vervagen, kansen en mogelijkheden zich vermenigvuldigen.

INN’terregio Editie 2 heeft een belangrijk statement gemaakt, niet alleen over de waarde van grensoverschrijdende samenwerking, maar ook over de potentie van verbindende initiatieven om regio’s te versterken en te laten gedijen. Met het Twents Golf Park als decor was deze bijeenkomst een perfect voorbeeld van hoe verschillende sectoren en disciplines kunnen samenkomen om een gezamenlijk doel te bereiken – een bloeiende toekomst voor grensgebieden.

En nu? Er liggen duizenden magazines klaar om verzonden te worden, oftewel: volgende week in de bus!

Alle foto’s van de release zijn hieronder te downloaden: