1 minuut
)
Ondernemen

Het studiekostenbeding: wie betaalt de rekening voor de opleiding van de werknemer?

22 augustus 2022 – Per 1 augustus 2022 is er een wetswijziging doorgevoerd in het arbeidsrecht; De Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. In deze aflevering bespreken Vincent de Groot en Erik Hollander onder meer de wijzigingen in het studiekostenbeding.

Per 1 augustus 2022 is er een wetswijziging doorgevoerd in het arbeidsrecht; De Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Deze wet heeft gevolgen voor onder meer de inhoud van de arbeidsovereenkomst, de informatie die verstrekt moet worden aan werknemers, het nevenwerkzaamhedenbeding en het studiekostenbeding.

Eén aspect daarvan is dat werkgevers bepaalde scholing gratis moeten aanbieden aan hun personeel en ook nog eens zoveel mogelijk onder werktijd. Gevolg daarvan is dat je voor die scholing ook geen studiekostenbeding meer mag afspreken. In deze aflevering van de podcastserie ‘Over recht gesproken’ bespreken Vincent de Groot en Erik Hollander onder meer voor welke opleidingen dit geldt en waar je als ondernemer rekening mee moet houden.

Op 13 september a.s. verzorgen Erik Hollander en Ingrid Warfman een event over deze nieuwe wet via de KienhuisHoving Academy.