3 minuten

Eerste MedTech Twente Week

Van 2 t/m 4 november 2022 vindt de eerste editie van de MedTech Twente Week plaats. Het succes van het TechMed Event is uitgebouwd tot een breed meerdaags programma voor onder meer onderzoekers, corporates, startups, medici, studenten en investeerders. Er is volop aandacht voor medisch technologisch onderzoek, het naar de markt brengen en implementeren van MedTech innovaties, het versnellen van MedTech business en het leggen van nieuwe verbindingen. Samen versterken we onze toekomstige gezondheidszorg met medische technologie.

Tijdens de drie dagen in de MedTech Twente Week (MTTW) spreken diverse (internationale) koplopers en stakeholders uit de onderzoekswereld, het bedrijfsleven en de zorg over hoe zij bezig zijn met MedTech-innovaties.  De MTTW begint met het TechMed Event op woensdag 2 november. Op donderdag 3 november volgt het MedTech Business Event en de week sluit op 4 november af met het MedTech Talent Event en de Robotics Summit 2.0.

2 november: het TechMed Event
Op het TechMed Event heb je toegang tot verschillende parallelsessies en netwerkmogelijkheden. Een belangrijke pijler in het programma is de bemensbaarheid en betaalbaarheid van de zorg in ziekenhuizen en zorginstellingen. Hoe en welke rol kunnen medische technologieën hierin vervullen? Daarnaast is er onder meer aandacht voor een nieuw strategisch programma van de UT: ‘Gepersonaliseerde geneeskunde’. In dit programma gaat het om actuele thema’s als technologieën voor vrouwengezondheid, nieren, de groei van chronische ziektes zoals diabetes en de behoefte aan realistische digitale en fysieke modellen van lichaamsdelen en organen. De dag wordt o.a. afgesloten met een Keynote door prof. dr. Alex Friedrich (bestuursvoorzitter en medisch directeur van het academische ziekenhuis in het Duitse Münster). Hij geeft zijn visie over intensivering van de samenwerking van industrie, ziekenhuizen, overheden en wetenschap tussen Duitsland en Nederland. Bekijk het programma van het TechMed Event voor álle sessies.

3 november: MedTech Business Event
Tijdens het MedTech Business Event ligt de focus op het versnellen van MedTech-innovaties. Met de juiste financieringsbronnen, faciliteiten en een krachtig netwerk kunnen innovaties en startups de volgende stap zetten. In diverse sessies schenken we onder meer aandacht aan het financieringslandschap voor MedTech bedrijven in Twente, organiseren we een Angel Meetup en laten we zien hoe spin-offs ontstaan bij Universiteit Twente. Wil je de grens over met je MedTech-innovatie? Sluit dan aan bij de informatiesessies over internationalisering. Kom te weten welke pad je moet bewandelen om te voldoen aan de Europese of Amerikaanse medische regelgeving. Hoe betreed je succesvol de Duitse markt? En: wat kunnen we leren van de medische innovatieclusters in Frankrijk?

Maak op deze dag ook gebruik van het matchmakingplatform om je netwerk uit te breiden en de juiste connecties te leggen. Dit is de plek waar corporate, startups en investeerders elkaar ontmoeten.

4 november: MedTech Talent Event
Getalenteerde studenten op een unieke manier koppelen aan medische technologie en de bedrijven die daar achter zitten. Daar draait het MedTech Talent Event om. De studenten gaan in de middag aan de slag met challenges gebaseerd op uitdagingen die spelen bij de MedTech-bedrijven Demcon, Baat Medical, Medtronic, Micronit en Benchmark. Deze dag wordt afgesloten met een informele netwerk borrel om de studenten nader kennis te laten maken met deze regionale bedrijven en andersom.
Geïnteresseerden in robotica chirurgie zijn van harte welkom bij de Robotics Summit 2.0 dat ook op 4 november plaatsvindt.

Aanmelden
Meld je aan, stel je persoonlijke programma samen en connect met de MedTech Twente community. Maak deel uit van de missie om MedTech-innovaties te versnellen door het beste ecosysteem voor impactvolle innovaties te creëren. 
University of Twente, TechMed Centre, Novel-T, Kennispark Twente, World Trade Center Twente en Oost NL / GO4EXPORT zijn vanuit het MedTech Twente cluster de organiserende partners.