2 minuten
)
Ondernemen

Een combinatie van vast en interim houdt je organisatie flexibel

In deze tijden van krapte is het voor veel organisaties de vraag hoe de juiste mensen aan te trekken maar ook te zorgen dat bestaande medewerkers blijven. Een interim-oplossing is vaak een goede oplossing en wordt nog te weinig ingezet als structurele oplossing. Juist in de tijden van verandering is het goed om te werken met een flexibele schil.

Basisteam op orde

Elke organisatie heeft een basisteam. Een team met collega’s die met plezier werkt. Vraag is waaruit een basisteam bestaat. We denken dan vaak aan vaste medewerkers. In de praktijk blijkt echter dat ook interimmers een onderdeel kunnen zijn van een basisteam. Goede personeelsplanning is ook denken in de mogelijkheden van vast én interim. Juist die combinatie kan verfrissend werken.

Lenigheid en flexibiliteit zijn basisfactoren

Of het nu ai is of duurzaamheid, de krapte of de digitalisering: elke organisatie heeft te maken met vele ontwikkelingen. Juist zzp’ers en gedetacheerden kunnen aangename aanvulling zijn. Mensen die wel een connectie hebben met jou, maar bewust kiezen voor werken op tijdelijke basis. Zij brengen specifieke expertise mee die snel waarde toevoegt. Afgebakend in een opdracht tegen een overzichtelijke investering van korte duur.

Snelheid gevraagd in tijden van verandering

Uit een onderzoek van McKinsey blijkt dat snelheid één van de factoren is om in veranderende tijden het verschil te maken. En juist dit is nog een reden om te werken met interimmers. Zij zijn vaak gewend snel te schakelen, de materie zich eigen te maken en ook hun netwerk weer te introduceren bij jou. Zo blijf je in beweging en is het mogelijk tempo te maken.

Nog meer voordelen weten? Om er maar een paar te noemen:

– Veelal hebben interimmers een frisse en onafhankelijke blik;
– Expertise is direct beschikbaar;
– Geen lange termijnverplichtingen.

Wil je meer weten over de inzet van interimmers. Eqib helpt, klik hier voor meer informatie over onze interim oplossingen. Wij zijn al 20 jaar gespecialiseerd in vaste & interim-oplossingen voor onze klanten. Wij kijken met je mee wat er nodig is en hoe jij de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd kunt bieden.

Geschreven door Hans Ruiterkamp van Eqib.