2 minuten
)
Ondernemen

De Regio Deal en het Twente Event

Nieuwsbrief van Twente Board, met in deze editie een update over de Regio Deal. Vervolgens een vooruitblik op het aanstaande Twente Event en de Tweede Kamerverkiezingen. Ten slotte een kort verslag over het bezoek aan Brussel waar de grensoverschrijdende strategie werd gepresenteerd.

Update Regio Deal

Op 17 februari kwam het goede nieuws dat onze aanvraag is gehonoreerd. Vanaf dat moment hebben we samen met onze regionale partners en het Rijk hard gewerkt aan een convenant waarin staat waar het geld voor ingezet gaat worden. Op 1 november staat de ondertekening gepland, in het bijzijn van demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken, bestuurlijke vertegenwoordiging van de provincie Overijssel en Ank Bijleveld namens Twente Board.  Tot die tijd wordt samen met de kernteams per programma het kader verder uitgewerkt, als basis voor het opstellen van de regeling. Deze regeling gaat naar verwachting open op 1 november. Dat is ook de dag van het Twente Event, waar we het startsein zullen geven en waar je meer informatie krijgt over de programma’s van de Regio Deal.  

Twente Event

Het Twente Event op 1 november is hét jaarlijkse moment waar bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden in Twente elkaar ontmoeten en inspireren. Tijdens deze editie maken we een reis door het verleden, heden en toekomst van de techniek in Twente. Ga met ons mee en ervaar de innovatieve kracht van hightech Twente. Kijk samen met ons vooruit naar de plannen en investeringen die nodig zijn voor een duurzame toekomst. We zien je graag!

Bezoek Brussel

Industrie- und Handelskammer Nord Westfalen, Oost NL en Twente Board brachten op woensdag 6 september een bezoek aan Brussel. Doel van dit bezoek was om de gezamenlijke grensoverschrijdende strategie (cross-border strategie) te presenteren aan DG Research & Innovation en een aantal Europese netwerken. Een delegatie bestaande uit overheden, ondernemers en kennisinstellingen (triple-helix) sprak met hen over de mogelijkheden om te komen tot een duurzame, grensoverschrijdende samenwerking.