1 minuut
)
Ondernemen

Betaalt de werkgever de rekening voor het ‘in slaap houden’ van een dienstverband?

9 september 2022 – Slapende dienstverbanden. Een onderwerp waar al veel over is gezegd en geschreven. Met de uitspraak van onze hoogste rechter in november 2019 leek de discussie over slapende dienstverbanden afgedaan. Luister naar deze podcast met Erik Hollander en Tom Profijt.

Slapende dienstverbanden. Een onderwerp waar al veel over is gezegd en geschreven. Met de uitspraak van onze hoogste rechter in november 2019 leek de discussie over slapende dienstverbanden afgedaan. De werkgever moet afwikkelen en een ontslagvergoeding betalen. Deze vergoeding kan de werkgever terugvragen bij het UWV. Discussie klaar. Toch?

Niets is minder waar. In deze podcast bespreken Erik Hollander en Tom Profijt uitvoerig een van de zeer actuele discussies op het vlak van slapende dienstverbanden. Ben je als werkgever een  schadevergoeding aan je werknemer verschuldigd als je zijn slapende dienstverband niet hebt afgewikkeld toen hij daarom vroeg terwijl de ontslagvergoeding op dat moment nog niet gecompenseerd werd door het UWV….? Volg je het nog? Deze specifieke vraag is aan de orde in een procedure bij onze hoogste Nederlandse rechter (Hoge Raad). De uitspraak wordt op 9 september 2022 verwacht. Erik en Tom bespreken in het licht van de uitspraak alvast het advies van de Advocaat Generaal (het belangrijkste adviesorgaan van de Hoge Raad). Wat hun betreft een bizar oordeel, kijkend naar de feitelijke uitkomst daarvan. Een podcast voor fijnproevers!

Wil je de conclusie van de Advocaat Generaal lezen, je vindt hem hier: Conclusie Advocaat Generaal.