2 minuten

Alexei Ogrintchouk nieuwe chef-dirigent van Phion

Met veel plezier en trots kondigen wij, Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, aan dat wij Alexei Orgintchouk verwelkomen als onze nieuwe chef-dirigent. Hij verbindt zich vanaf seizoen 23/24 voor drie seizoenen aan Phion, waarin hij vier producties per seizoen zal leiden.

De Nederlands-Russische dirigent en hoboïst Ogrintchouk is al sinds 2020 een graag geziene gastdirigent bij ons. Joris Nassenstein, artistiek manager van Phion: “Alexei is een briljante musicus, internationaal gerespecteerd en al decennia verbonden met de Nederlandse muziekcultuur. Hij komt ons gepassioneerd een schat aan muzikaal inzicht en inspiratie brengen en misschien wel als belangrijkste: de verbluffende kracht van het plezier in samen muziek maken. We zijn geroerd door de gretigheid waarmee Alexei zich aan Phion wil verbinden. Alexei was de afgelopen jaren regelmatig bij ons te gast en de chemie tussen hem en ons orkest was voor iedereen voelbaar. Ik verheug me enorm op onze samenwerking. De musici en onze nieuwe chef gaan het beste in elkaar losmaken.”

Alexei Orgintchouk: “Ik ben vereerd en enorm blij om deze nieuwe rol op me te nemen. Ik ben diep ontroerd en dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen en kijk erg uit naar deze muzikale reis met Phion. Deze groep musici blijft muzikaal zoeken naar het hoogst haalbare en ik ben enorm gemotiveerd om het beste uit onze samenwerking naar boven te halen. We hebben een aantal fantastische concertzalen in Gelderland en Overijssel en ik kijk ernaar uit om de verbinding aan te gaan en onze passie te delen met een groot en divers publiek.”

Alexei combineert zijn nieuwe aanstelling als onze chef de komende jaren met zijn positie als solohoboïst bij het Koninklijk Concertgebouworkest.
Wij kijken uit naar de komst van Alexei en verheugen ons op de samenwerking.

Tekst: Phion