zaterdag 10 juli 2021
Online

Ongescript (try-out) Dorothee Loorbach en Johanneke ter Stege

Details

  • zaterdag 10 juli 2021
  • Aanvang: 20:30
  • Eind: 01:30
622

Hoe omschrijf je iets dat op het podium ontstaat?

Dorothée Loorbach en Johanneke ter Stege gaan op onderzoek uit, samen met het publiek. Een 100% ongescripte voorstelling vol gesprekken en gedichten, liedjes en muziek en wat ter plekke ontstaat. Openen opent, dus dat is wat ze doen, telkens voor het eerst. Antwoorden krijg je niet, behalve misschien van jezelf.

Dorothée en Johanneke vinden elkaar in het zoeken en kennen elkaar alleen van gesprekken die ze elke twee weken op Clubhouse voeren met wie maar mee wil praten. Wat ze gemeen hebben is, naast hun Twentse achtergrond, het geloof dat iedereen een bijzonder verhaal te vertellen heeft. En vast nog veel meer, maar dat ontdekken ze dan live wel.

OVER JOHANNEKE TER STEGE EN DOROTHÉE LOORBACH
Ze deelden middenin de lockdown een theaterpodium. Johanneke zong, Dorothée werd geïnterviewd. Dorothée was geraakt door de muziek en herkende Johanneke’s taal. Ze sprak haar meteen na afloop aan: ‘Ik weet niet wat, maar ik wil iets samen maken. Mag ik je bellen als ik iets heb?’ en zo geschiedde.

Dorothée is schrijver, spreker en dichter. Ze wil dat alles wat ze doet echt is. Als spreker, trainer en interviewer was ze daarom al scriptloos. De magische dingen gebeurden als ze er 100% op durfde te vertrouwen dat wanneer je loslaat in het moment, alles er dan is. In 2020 publiceerde ze haar debuut ‘BLUT. Hoe niks de weg werd naar alles.’ In 2021 komt ‘Als ik er niet ben, ben ik hier’ uit.

Johanneke is singer-songwriter, voormalig Deventer stadsdichter en songwriting- en poëziedocent. Na haar debuutvoorstelling Muntjes duiken tussen haaien groeide het verlangen om zich bezig te houden met improvisatie. Ze laat taal, beeld en muziek versmelten om te tonen en bevragen wat het leven magisch maakt.

COPRODUCTIE MET CONCORDIA
Ongescript is een coproductie van Dorothée Loorbach, Johanneke ter Stege, Marieke Schiphorst (productieleiding) en Concordia. Concordia wil het regionale productieklimaat aanjagen door makers de ruimte te bieden. We stellen onze faciliteiten en medewerkers beschikbaar om talent verder te helpen. Dit keer is Annemarie Wenzel betrokken als dramaturg en denkt Bianca Looijen mee over de online interactie bij Ongescript. Dit alles in samenwerking met technici Robert Udo en Karst van der Leij.

Meld je aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Zij gingen je voor