Enschede

University of Twente

De Universiteit Twente is een pionier in het verbinden van technologie, wetenschap en engineering met sociale wetenschappen om het verschil te maken in de wereld om ons heen. Wat onze wetenschappers, docenten en studenten karakteriseert is een nieuwsgierige, ondernemende mindset en een sterke verbondenheid met anderen die ook deze mindset omarmen.

Maatschappelijke uitdagingen zijn vandaag de dag groter dan ooit: de noodzaak voor wereldwijde weerbaarheid en veerkracht, digitalisering van de samenleving, verbeteren en personaliseren van de gezondheidszorg. Technologie is de sleutel bij het vinden van oplossingen voor deze complexe, wereldwijde uitdagingen. In onze passie om te begrijpen wat er op onze planeet gebeurt en om bij te dragen aan een beter leven, omarmen we de verbondenheid tussen mens en technologie. 

Al ons onderzoek en onderwijs is erop gericht om het verschil te maken in de huidige maatschappij, terwijl we de volgende generatie voorbereiden op de toekomst. Door de ondernemende houding van onze getalenteerde onderzoekers, docenten en studenten en hun scherpe oog voor behoeften van mensen, bedrijven en maatschappij, verleggen we grenzen en gaan we voorbij aan verschillen in disciplines. Deze unieke cross-disciplinaire benadering maakt iedere keer weer het onverwachte mogelijk – zéker in combinatie met onze creativiteit en excellentie in wetenschappelijke disciplines. Ons innovatieve onderwijsmodel, onze engineering aanpak en open cultuur genereren nieuwe ideeën, nieuwe energie, nieuwe benaderingen.  

Al sinds haar oprichting in 1961 is de Universiteit Twente sterk verbonden met het rijke industriële erfgoed van onze regio en haar inwoners. Trots brengen we deze verbinding verder in het regionale en internationale speelveld. Vandaag de dag fungeren we als katalysator in high tech communities en sectoren met sterke banden in uiteenlopende industrieën en maatschappelijke domeinen. We doen mee in baanbrekende, wereldomspannende netwerken en programma’s. We onderhouden een actief netwerk met meer dan 45.000 alumni over de hele wereld.

Contact