Enschede

TalentIT

We zijn een non-profit met de overtuiging dat de match tussen persoonlijkheid en werkcultuur het meest essentieel is. Veel studenten zijn onbewust van de arbeidskansen in de regio en hoe ze daar terecht kunnen. Als gevolg daarvan zoekt een groot gedeelte van hen verder, waardoor veel talent verloren gaat.

Om vooral het MKB te helpen vormt TalentIT de brug tussen studenten en bedrijven met hulp van de scholen waarmee wij samenwerken.
Mensen kunnen bij ons terecht voor bijbanen, stages, afstudeeropdrachten als core. Maar we helpen ook bij vakopdrachten en specialisaties, en delen of presenteren met regelmaat onze bevindingen.

Onze processen met studenten gaan zo min mogelijk om geld en meer om persoonlijke voorkeuren en ambities. Dat komt, omdat we erin geloven dat een goede ‘fit’ voor motivatie zorgt en dan wil een student de nodige hard-skills wel leren. Het gaat ons om het leren begrijpen van wat werk leuk maakt voor iemand, want dat stimuleert langere relaties. We coachen op persoonlijke groei en helpen met alles dat ervoor zorgt dat de student zich lekker voelt bij de kennismaking met een bedrijf.

Andersom helpen we onze partner bedrijven door met hen te denken over het type IT student waar ze naar zoeken, zowel in IT opleiding als ook in karakter. We informeren onze partners in detail over kansen met studenten en faciliteren dialoog tussen beide.

Contact

  • Enschede
  • Zuiderval 64
  • Enschede